Utstilling Bård Breivik

Utstilling Bård Breivik
Utstilling Bård Breivik

Kontakt

Sted
Kvinnherad

Adresse:
Guddalsvegen 181, 5472, Kvinnherad

Telefon 95 78 63 22
mail gguddal@online.no
web https://galleriguddal.no/

Kart

GPS koordinater

Breddegrad: 59.96261
Lengdegrad: 6.02588

Beskrivelse

tilling.
Utstillinga er eit samarbeid mellom Lene Midling-Jensen, Sune Nordgren, Lasse Berntzen og galleriet. Vener av kunstnaren vil halda konsert oppe på låven i samband med utstillingsopninga 3. juli.
Kurator Sune Nordgren (tidlegare direktør ved Nasjonalgalleriet. No m.a. styremedlem i stiftinga som forvaltar kunsten etter Breivik) har sendt oss denne teksten:

Utställningen med Bård Breivik i sommar spänner över stora avstånd i både tid och rum. Alltifrån stenskulpturer från de sydsvenska stenbrotten till skulpturer i rostfritt stål tillverkade i sydöstra Kina.

Som alla nyskapande konstnärer var Bård Breivik upptagen av sina egna experiment. Inget material på denna jord var honom främmande. Ingen metod omöjlig. Inga handgrepp ovidkommande.

Lika sträng som han var mot sig själv, lika generös var han mot andra. Som inspiratör och lärare, professor i skulptur vid Konstakademien i Stockholm, som arbetsledare när projekten krävde mångas insatser, som medarbetare i stenbrottet och på gjuteriet, som ambassadör när han representerade sitt lands samtidskonst i Sao Paulo och Venedig, New York och London, Paris och Beijing. Men först och främst var han världsmedborgare och representerade sig själv.

Bård Breiviks karriär som konstnär var egentligen ganska så spikrak. Främst på grund av att han var så konsekvent. Han återvände ständigt till sina åror, båtar, masker, behållare och landmärken. Han sökte ursprungliga former för ursprungliga behov. Därför var det så lätt att ta till sig och även förstå, den konst han skapade."

Tider

03.07.2021 - 22.08.2021
mandag - tirsdag - onsdag - torsdag - fredag - lørdag - søndag

Relaterte produkter